.
Monday 18th of January 2021    

 

Avizat cf. Raport 2276/A1/11.07.2017 Instit. Nat.Cercet,Dezv.Ecoind

Acreditat RENAR SREN ISO17025/2015

 

 

 

 

 

DESCRIEREA APARATULUI

Aparatul se compune din:

-recipient din sticla cca. 2 litri

-compartiment din ceramica speciala cu rol de membrana ionica , cu suport,pentru colectarea apei moarte - acide

-dispozitivul propriu zis, ce are anodul din titan special tratat pentru suprarezistenta la electroeroziune sau titan placat cu platina si catodul din inox sau titan. Dispozitivul este prevazut cu bec de semnalizare a alimentarii electrozilor cu curent electric , o siguranta de protectie de 10A si cu temporizator de 1-15 minute pentru oprirea procesului .De asemenea este prevazut cu protectie pentru intreruperea alimentarii atunci cand este scos din pozitia de lucru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

1. Umpleti recipientul de sticla si compartimentul ceramic cu apa.


 


2. Introduceti electrozii in recipient.


 

3. Introduceti aparatul in priza.Setati timpul necesar.

4. Dupa incheierea procesului scoateti aparatul din priza. Apoi scoateti electrozii si apoi compartimentul ceramic din recipientul de sticla turnind apa acida intr-un vas alaturat pregatit anterior.

5. Curartati cu un servetel electrodul din inox.De asemenea spalati putin compartimentul.

In recipientul de sticla ati obtinut apa vie-alcalina pe care o puteti lasa sa se decanteze o jumatate de ora. Ea are gust deosebit, de apa de ploaie. Din compartiment a rezultat apa moarta - acida care are gust acru .

DURATA PROCESULUI

In ceea ce priveste timpul necesar pentru ca apa din recipient sa atinga pH=9-9,5 trebuie sa mentionam ca acesta depinde de mineralizarea apei respective. In general este 7-10 minute .

Nu se foloseste apa medicinala feroasa sau foarte calcaroasa deoarece se produce scurtcircuit intre electrozi. Din contra, daca apa este demineralizata prin osmoza inversa, procesul de electroliza se amorseaza greu si dureaza mai mult .

 

 
bottom

Powered by Joomla!. Designed by: joomla 1.5 template mobile  Valid XHTML and CSS.